FREE for ALL

SLODIGGERS

Slovenski minecraft survival server

UKAZI

Vse ukaze pišeš v pogovorno okno. Pogovorno okno odpreš s pritiskom na gumb "T" na tipkovnici.

REGISTRACIJA

Ko se prvič pridružiš Slodiggersu se je potrebno registrirati.


Registriraš se tako, da vpišeš ukaz  /register  <email> <email>

PRIMER:

Če imaš težave z vpisovanjem znaka @, lahko email naslov preprosto prekopiraš in prilepiš v igro s sočasnim stiskom na tipki "ctrl" in "V".


Če ukaz pravilno vpišeš, bo na email naslov poslano avtomatsko sporočilo z geslom, zato se registriraj z resničnim emailom.


Nato se je potrebno vsakič ko prideš na server prijaviti.

To storiš z ukazom: /login <geslo>

PRIMER:

SEDAJ LAHKO IGRAŠ!

Geslo lahko spremeniš samo na HUBu. Vpiši: /changepassword <starogeslo> <novogeslo>


PRIMER: /changepassword tmoz0uv6 bla2222


Če slučajno izgubiš geslo lahko vpišeš: /email recovery <email>

Ukaz deluje samo na HUBu. Vedno ko se povežeš na strežnik preveri, da pravilno vpišeš tudi velike in male črke.

V primeru težav preveri, če si vse podatke pravilno vnesel. Poskusi se prijaviti z drugim uporabniškim imenom in email naslovom. Če se težave nadaljujejo, nas prosim kontaktiraj na email naslovu slodiggers@gmail.com

ZASEDANJE OZEMLJA

Ozemlja zasedaš z zlato lopato (golden shovel), ki jo dobiš že v začetniškem kitu. Lahko pa jo narediš sam, ali kupiš v shopu. Ko jo imaš v roki, z desnim gumbom klikneš na prvi kot svojega ozemlja in nato ponovno klikneš kjer želiš da bo drugi kot ozemlja. Ozemlje med tema dvema kotoma bo sedaj zaščiteno.

Prav tako si lahko z zlato lopato in desnim klikom ustvariš zaščiteno ozemlje še kje drugje na mapi.

Zaščitiš si lahko samo toliko ozemlja kolikor imaš ozemeljskih točk (okrajšano OT). OT prejemaš samo, ko aktivno igraš. Maksimalno število OT, ki jih lahko imaš je 100000 (Pod to štejejo proste OT in za koliko točk imaš zasedenega ozemlja). OT lahko tudi kupiš.

Zavedajte se, da po nadgradnji strežnika na novejšo verzijo, se lahko zgodi, da novejših predmetov še nekaj časa ni mogoče zaščititi.

Če ozemlje zaščitite na površju, podzemni rovi ne bodo zaščiteni. Namen tega je, da lahko igralci pod zemljo nemoteno kopljejo.

Ozemlje je zaščiteno do 5 kock v globino od najnižje točke na površju. Če želiš da se ti ozemlje zaščiti nižje, potem moraš najnižjo točko premakniti nižje. Skoplji na ozemlju rov od površja pa vse do bedrocka. Tako bodo zaščiteni tudi podzemni rovi.

Da vidiš komu pripada ozemlje in kako veliko je, s palico (stick) z desnim gumbom klikni na tla.

Vsem igralcem je dovoljena uporaba določenih lesenih vrat. Za preprečitev vstopa uporabi kovinska vrata.

Na svojem ozemlju lahko tudi dovoliš gradnjo svojim prijateljem, ali pa jih omejiš samo na souporabo tvoje postelje, zabojev…

Prav tako lahko zasedeno ozemlje opustiš in povrnejo se ti ozemeljske točke točke.

Zasedanje ozemelj v The_endu ni mogoče.

Določene stvari je možno početi samo na svojih ozemljih (recimo uporaba tnt).

Če si neaktiven več kot 40 dni se ti zaščita ozemlja avtomatsko opusti. Tako ohranjamo prostor tudi za nove igralce.

Če opazite, da se kakšno ozemlje ni pravilno opustilo, ga lahko javite na podporo.

UKAZI:

Ukaze pišite, ko se nahajate znotraj ozemlja, za katerega želite spreminjati dovoljenja.
Če želiš, da lahko tvoje ozemlje uporabljajo vsi, namesto imena igralca napiši public.

/abandonclaim/claimslist/trust <igralec>/untrust/accesstrust <igralec>/containertrust <igralec>/trustlist/subdivideclaims/basicclaims/permissiontrust <igralec>/abandonallclaims/buyclaimblocks <količina>/claimexplosions/trapped

Opustiš ozemlje na katerem se nahajaš.Izpiše seznam vseh tvojih ozemelj.Dovoliš igralcu gradnjo na tvojem ozemlju.Odvzameš igralcu pravice za tvoje ozemljeIgralec lahko uporablja tvojo posteljo, gumbe in vzvode na ozemlju.


Igralec lahko uporablja vse tvoje stvari na ozemlju.Izpiše vsa dana dovoljenja za ozemlje.Nastavi lopato v način za oddelke.Povrne lopato v običajen način.Dovoliš igralcu, da deli svoja dovoljenja na ozemlju z drugimi.


Opustiš vsa svoja ozemlja.Kupiš ozemeljske točkeDoločiš ali lahko ozemlje poškodujejo eksplozijePoskusiš se teleportirati iz ozemlja, če si ujet.

Za lažjo vizualno predstavo si lahko ogledate te posnetke:

TRGOVANJE Z OZEMLJI

Ozemlja lahko prodate ali ponudite oddelke ozemlja v najem in tako služite kovance. Znotraj ozemlja ali oddelka postavite znak in nanj napišite:

1. vrstica: [Ponujam]

2. vrstica: cena

Primer: Izbrano ozemlje/oddelek bo na voljo za 100 kovancev

Znak se bo avtomatsko spremenil, glede na to, kje ste ga postavili.

Če znak postavite v ozemlju, bo ozemlje naprodaj. Če znak postavite v oddelku, pa bo kupec prejel dovoljenja za gradnjo samo v tistem oddelku.

Ponudbo sprejmete z desnim klikom na znak.
Za nakup ozemelj potrebujete dovolj naravno pridobljenih OT. Dlje kot igrate, večja ozemlja boste lahko kupili.
Upoštevajte, da lahko najemnik dovoli dostop do oddelka tudi drugim igralcem. Najemnino najemnik plača samo enkrat. Najemodajalec lahko kadarkoli prepove dostop ozemlja najemniku, zato ne sprejemajte ponudb od igralcev, ki jim ne morete zaupati. Najemi so stvar dogovora med igralci. Dober najemodajalec se bo vedno držal dogovora z najemnikom, saj bo tako imel več strank.

DENAR

Za lažje izmenjavanje izdelkov med igralci je dodana virtualna valuta. Kovance lahko dobiš s prodajo itemov, od drugih igralcev... Eden takih načinov je, da postaviš trgovino.

/money

 

 

/money pay <igralec> <vsota>

 

 

/money help/balance <ime>/balance top

Izpiše koliko kovancev imaš.

 

 

Plačaš igralcu vsoto denarja.

PRIMER: /money pay beastbandy 15

 

Izpiše ukaze za denar, če jih slučajno pozabiš.Pogledaš koliko kovancev ima igralecPogledaš najbogatejše račune.

TRGOVINA 1

Z desnim klikom na znak, ki označuje trgovino, izdelke kupite, z levim pa prodate. Spodnja slika prikazuje, kako izgleda trgovina, ki prodaja les.

Trgovino lahko postavi kdorkoli, potrebno je imeti le zaboj (chest) in znak (sign).

POZOR: 
Trgovine postavljajte samo na svojih ozemljih, drugače vam jih lahko drugi igralci podrejo.
Za postavitev trgovine potrebujete 10 kovancev, ki se vam povrnejo, ko trgovino podrete.
Postavite samo toliko trgovin, ki jih res potrebujete in poskrbite, da bodo te bolje založene in obiskane. Če trgovini zmanjka izdelkov, se sama podre.

Prvo postavite zaboj, nato pa kjerkoli zraven njega še znak. Na znak morate vpisati besedilo po sledečih navodilih:

PRIMER:

V prvo vrsto vpišete svoje uporabniško ime ali pa jo pustite prazno (kot v zgornjem primeru). Dejansko ni nobene razlike.

V drugo vrsto vpišete koliko izdelkov se bo dalo kupiti/prodati z enim klikom na znak. (V zgornjem primeru 5)

V tretjo vpišete za kakšno ceno boste izbrano količino izdelkov prodajali/kupovali. Z B označite prodajno ceno, z S pa kupno ceno. (V zgornjem primeru bodo drugi igralci od vas kupovali 5 izdelkov po ceni 10 kovancev ali vam jo prodajali za 2 kovanca)
Če želite samo prodajati izdelke in ne kupovati, potem vpišete samo B in ceno. Če želite samo kupovati izdelke, potem vpišete samo ceno in S.

V četrto vrsto vpišete ID številko izdelka ki ga boste trgovali (v zgornjem primeru je to ID 297 oziroma kruh). Lahko pa tudi kar ime izdelka (tega ne priporočamo).

Da dobite ID izdelka ki ga držite v rokah vpišite: /iteminfo

 Vse ID številke najdete na: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Data_values

Spodaj je podanih še nekaj primerov trgovin.

Trgovine, ki niso zaščitene (se ne nahajajo na zaščitenem ozemlju), lahko varno poderete tako, da prvo odstranite zaboj, nato pa še znak.

Če niste prepričani, kateri item je na tabli, vpišite /iteminfo <imeitemanatabli> in izpisale se vam bodo podrobnejše informacije.

TRGOVINA 2

Ta trgovina za izdelavo ne potrebuje zaboja in je ni mogoče izkoristiti, če izgubiš ozemlje, na katerem se nahaja. Itemi in kovanci se shranijo kar v znak. Na žalost pa moraš ob izdelavi imeti izdelke pri sebi in ne omogoča nekaterih funkcij, kot je avtomatsko polnjenje zaboja z uporabo lijaka.

Izdelaš jo tako, da postaviš znak in nanj napišeš:

1. vrstica: [Trade]

2. vrstica: kaj želiš

3. vrstica: kaj ponujaš:koliko tega boš dodal v znak


Primer: Znak na sliki levo spodaj ponuja dirt v zameno za kovance. V znaku je trenutno 100x po 10 kock zemlje in 0 $ kovancev


Če si pravilno vnesel podatke, se bo v 4. vrstici prikazalo tvoje ime.

Z desnim klikom, lahko kot stranka, kupiš/prodaš izdelke. Kot lastnik trgovine, pa pobereš kovance/iteme iz znaka. Trgovino ponovno napolniš tako, da z itemi v roki, desno klikneš nanjo.

Če potrebuješ pravilno ime itema za napis na znak, uporabi ukaz /itemdb, z itemom v roki.

MARKET

Market je namenjen lažji prodaji redkejših itemov. V market lahko dodajajo iteme vsi igralci. Za uporabo marketa ne potrebujete ozemelj in znakov, kar pomeni, da lahko tudi novi igralci hitro prodajo nekaj itemov. Itemi so v marketu lahko največ 2 dni, zato pazite, da neprodane iteme pravočasno odstranite! 

Pri prodaji itemov se od zaslužka trga 25% davek. Za trgovanje brez davka si raje vzemite čas in izdelajte svojo trgovino z uporabo znakov (glejte navodila za trgovino).

/market/market help/market open/market add <cena>/market bank

Izpiše market ukaze, ki so ti na voljo.Izpiše navodila za uporabo marketa.Odpre market okno. Vidiš lahko vse iteme, ki so jih igralci dodali na market.


Item ,ki ga držiš v roki, dodaš na market po izbrani ceni. Dovoljene so cene med 100 in 1000000 kovanci.


Tvoj zaslužek se hrani v market banki. S tem ukazom odpreš okno, kjer lahko dvigneš svoj zaslužek.

AUCTIONS (DRAŽBE) - trenutno neaktivne

Iteme se lahko doda na dražbo. Ko je dražba v teku, lahko vsak igralec odda ponudbo in se poteguje za item. Zmagovalec dražbe bo igralec, ki do konca dražbe ponudi največ kovancev za item. Zmagovalec bo prejel item in lastniku itema plačal ponujeno vsoto. Od vsote so odvzame tudi 20% davek za dražbo, zato je za večji zaslužek priporočeno uporabljati trgovino.

Ustvarjanje dražbe stane 10 kovancev. Item, ki ga želiš dražiti, moraš imeti v rokah. Poteka lahko samo ena dražba naenkrat, nove dražbe pa se dodajo v čakalno vrsto. Določiš lahko količino itemov, začetno ceno, za koliko se draži, če ponudnik sam ne določi cene in cena za avtomatsko zmago. Podrobne podatke o itemu, ki je na dražbi, lahko preveriš tako, da postaviš miško na ime itema v chatu.

/auction start <količina itemov> <začetna cena> [višanje] [cena za avtomatsko zmago]


/auction info/auction bid <kovanci>/auction end/auction cancel/auction ignore/auction queue

Začneš dražbo. Item moraš imeti v roki
Pokaže stanje trenutne dražbeOddaš ponudbo za itemPredčasno zaključi dražboPrekličeš dražboIgnoriraš sporočila o dražbahPokaže čakajoče dražbe.

SKUPINE (PARTY)

Igralci lahko s prijatelji ustvarite tudi svoj party (ekipo). Če se skupaj urite v skillih, se viša tudi stopnja vaše ekipe. Več aktivnih igralcev kot ima ekipe, hitreje bo napredovala. Neaktivni igralci bodo po 14 dneh avtomatsko izločeni iz ekip.

/party/party create <imeekipe> <gesloekipe>/party join <imeekipe> <gesloekipe>/party quit/party invite <igralec>/party <lock/unlock>/party password <gesloekipe>/party <kick> <igralec>/party <leader> <igralec>/party disband/partychat

Izpiše podatke o tvoji skupiniUstvari novo ekipo

(Geslo ni obvezno)


Pridružiš se ekipiZapustiš ekipo

(Če si vodja ekipe, bo vodja postal nekdo drug)


Povabiš igralca v ekipoZakleneš ekipo

(Za pridružitev mora igralec sedaj poznati geslo)


Nastaviš geslo ekipeVržeš igralca iz ekipePreneseš vodstvo ekipe na drugega igralca

(Če si vodja ekipe)


Razpustiš ekipoVklopiš ali izklopiš partychat. Pogovore vidijo samo igralci v tvoji ekipi.

MCMMO (SKILLI)

Na Slodiggersu se lahko izboljšujete v različnih spretnostih (skillih). Bolj kot ste v nekem skillu izurjeni, več posebnih sposobnosti lahko koristite. Mcmmo deluje samo na survival svetu. Najbolj spretni igralci lahko hitreje premagajo mobe, izdelajo neobičajne napoje, se izognejo nevarnosti, lažje pridoboji iteme in še mnogo več. Dodatne informacije lahko najdete na http://mcmmo.wikia.com/wiki/McMMO_Wiki

DRUGI UKAZI

Ti ukazi so namenjeni lažjemu igranju na strežniku. Uporaba ukazov /spawn in /home je mogoča samo v vsaj 30 sekundnem razmaku. Po uporabi ukaza za teleportacijo je potrebno mirovati 5 sekund. Teleport deluje samo v določenih svetovih.

/spawn


/home/warp/warp <imewarpa>/tpa <igralec>/tpahere <igralec>/tpaccept/tpdeny/tptoggle


/suicide


/me


/msg <igralec> <sporočilo>


/r <sporočilo>


/mail send <igralec> <sporočilo>


/mail read


/mail clear


/kit sola


/realname <vzdevek>


/eignore


/givepet


/unlockdrops

Teleportira te na spawn.


Teleportira te domov. Desno-klikni na svojo posteljo, da si določiš dom. Kupiš jo lahko v shopu.

Pogledaš vse warpe.Teleportiraš se na želeni warp.Povprašaš za teleport do igralca.Vprašaš igralca, če se želi teleportirati h tebi.Sprejmeš povabilo za teleport.Zavrneš povabilo za teleport.Blokiraš teleport in sprejemanje prošenj.


Narediš samomor.


Uporabi za prikaz emocij.


Poveš igralcu sporočilo. Sporočilo vidi le ta igralec.

Odgovoriš igralcu na sporočilo.


Pošleš igralcu pošto (če ga trenutno ni v igri)Prebereš prejeto pošto


Izbrišeš prejeto pošto


Dobiš 1 dirt kocko. (uporabno v šoli pravil)


Izpiše pravo ime igralca, če uporablja vzdevek

Ignoriraš igralca ki te moti ali jezi. Ne boš več prejemal njegovih sporočil. Vpiši ponovno za preklic.

Lastništvo živali preneseš na drugega igralca.

Dovoliš ostalim igralcem, da lahko poberejo tvoje iteme, če umreš.

RANKI

Ranki so posebni statusi na strežniku, ki igralcem omogočajo uporabo nekaterih dodatnih ukazov. Ranki so dodeljeni igralcem, ki so se izkazali s svojo pomočjo strežniku. Za več informacij, si poglej RANKE. Nekateri ukazi so blokirani v določenih svetovih zaradi fair-playa.

UKAZ:

/wwarps/wwarp <imeigralca>/Kick/Tpaall/Afk/Seen/Getpos/Recipe/Ext/Weather/Helpop/Heal/Workbench/Fly/Time/Hat/Feed/Broadcast/Enderchest/Invsee/Jail <igralec> sola/Lag/Itemdb/Fix/Kit orodje/Kit gradbenik/Kit plus/Sethome <imedoma>/Delhome <imedoma>/Nick <vzdevek>/Nick off/Mute/TempBan <čas>/RestoreNature/SocialSpy

EFEKT:

Izpiše vse warpe igralcev.Teleportiraš se na warp, ki ga je ustvaril igralec.Vržeš igralca s strežnika.Povabiš vse igralce, da se teleportirajo k tebi.Naznaniš, da si za kratek čas odšel stran od tipkovnice. Če ti kdo pošlje sporočilo, bo obveščen, da te ni.


Pogledaš, kdaj je bil nek igralec nazadnje aktiven.Izpiše tvojo trenutno lokacijo.Pokaže ti recept željenega itema.Pogasiš se, če goriš.Spremeniš vreme na strežniku. (Porabiš 5 kovancev)Prosiš za pomoč vodnika ali vodjo.Pozdraviš se. Ukaz ima 5 minut cooldowna.Prikaže se ti 3x3 okenček za craftanje.Lahko letiš.Spremeniš čas na strežniku. (dan/noč) (Porabiš 5 kovancev)


Uporabiš lahko skoraj katerikoli item kot pokrivalo.Nahraniš se. Ukaz ima 5 minut cooldowna.Vsem igralcem naznaniš posebno sporočilo.Dostopaš do svojega enderchesta.Pogledaš, kaj ima drug igralec v inventarju.Igralca, ki krši pravila, pošlješ v šolo pravil.Izpiše podatke o strežniku.Izpiše podrobne podatke o itemu, ki ga držiš v roki.Hitro popraviš item, ki ga držiš v roki. (Porabiš 400 kovancev)


Dobiš vsebino kita orodje. Ukaz ima 1 uro cooldowna.Dobiš vsebino kita gradbenik. Ukaz ima 1 uro cooldowna.Dobiš vsebino kita plus. Ukaz ima 24 ur cooldowna.Nastaviš si dom kjer stojiš.Pobrišeš dom.Nastaviš si poljuben vzdevek. Lahko ga tudi obarvaš. Igralce z vzdevkom prepoznaš po znaku ~. Pravo ime igralca dobiš z ukazom /realname <vzdevek>.

Odstraniš svoj vzdevek.Igralca utišaš, da ne more pisati sporočil.Igralcu onemogočiš uporabo strežnika za določen čas.UKAZ NAMENJEN IZKLJUČNO ČIŠČENJU GRIEFA. Z desnim klikom na tla lahko odstraniš grief in obnoviš naravo. V rokah moraš imeti zlato lopato.

Vidiš uporabe ukazov kot so /pay, /weather, /tpa... da lahko lažje rešuješ konflikte.

Ustvariš lahko svoj lasten warp, kot je prikazano na sliki. Do warpa se bo lahko kdorkoli teleportiral z ukazom /wwarp <tvojeime>.

KITI

ITEMI V KITIH

Kit orodje

Kit gradbenik

Kit plus

272, 274, 275, 284, 384

272, 274, 275, 284, 384, 89-64x, 6-32x

322, 152, 373:8257

POSEBNOSTI

Igralcem z rankom, med posameznimi teleporti, ni potrebno čakati 30 sekund.

Nekateri se lahko pridružijo strežniku tudi ko je poln.

Vipovci lahko pišejo na znake z barvnimi napisi. (Vpišeš kodo barve in besedilo, brez presledka) KAKO UPORABLJATI BARVE?

Vipovci prejmejo določeno število kovancev, ob prejetju ranka.

Vipovci si lahko nastavijo več domov kar z /sethome ukazom.

Vsi igralci z rankom, imajo v pogovornem okencu, poleg svojega imena, pripisan še rank.