FREE for ALL

SLODIGGERS

Slovenski minecraft survival server

RANKI

Ranki so statusi na strežniku, ki zaupanja vrednim igralcem omogočajo uporabo nekaterih dodatnih ukazov. Ranki so dodeljeni igralcem, ki so se izkazali s svojo pomočjo strežniku. S prejetjem ranka postanete del ekipe, ki pomaga pri obstoju strežnika. Za prejetje ali nadgradnjo ranka, morate poslati prošnjo na email naslov slodiggers@gmail.com. Preden pošiljate prošnjo, si dobro preberite spodnja navodila.

Ukaze in druge posebnosti najdete na dnu strani.

Ti ranki veljajo na survival strežniku.

Ranki niso prenosljivi/zamenljivi.

Lažje boste prejeli rank, če opravljate opravila.

Višji ranki (vodje, arhitekti,...) se imajo možnost tudi pridružiti skupini Slodiggers team in odločati o pomembnejših potezah strežnika.

VIP RANKI

Status vip-, vip, vip+ ali vip++ lahko prejmejo vsi igralci, ki pomagajo pri stroških vzdrževanja strežnika in nakupom opreme.

POZOR: Status vip-, vip, vip+ in vip++ so kompatibilni z helper ranki, kar pomeni, da lahko imajo donatorji še kateri drug rank in ne samo vip-, vip, vip+ ali vip++. Za prejetje katerega izmed teh treh rankov, si oglejte donacije.

Več informacij o rankih najdete tudi v igri. Vpišite /warp donacije

HELPER RANKI

Helper ranki so namenjeni igralcem, ki pomagajo opravljati različne naloge na strežniku.

Igralci lahko opravljate tudi dela, ki jih opravljajo višji ranki. Tako boste tudi hitreje napredovali.

Ob daljši neaktivnosti, izkoriščanju ranka, kršenju pravil, ne opravljanju dolžnosti, kraje , opustitve ali zamenjave računa, se lahko rank tudi odvzame.

KAKO SE PRIJAVITI ZA PREJETJE ALI NADGRADNJO RANKA

Če izpolnjuješ pogoje (napisani pod opisom vsakega ranka) za določen rank, lahko pošlješ prijavnico na slodiggers@gmail.com. V prijavnico je potrebno priložiti vse, kar se za določen rank zahteva (npr slike zgradb): PRIJAVNICA (klikni za download)

Prijavnico si preneseš na računalnik in jo izpolniš. Obvezno je potrebno vnesti resnične podatke. Mogoče jo je urejati s programi kot so Word ali WordPad. Poslana mora biti iz email naslova na katerega si račun registriral. Prijavnica bo v naslednjih dneh pregledana in preverjena ter bo odločeno, če si primeren za določen rank. Obvezno mora biti poslana kot datoteka (priloga) in ne samo prepisana v email sporočilo.

POZOR: Za ranke se prijavljajte samo, če izpolnjujete pogoje za rank. V nasprotnem primeru bodo prošnje ignorirane oz. se vam bo to štelo v minus, saj ne znate upoštevati navodil! Zapisujte si kaj vse ste storili za strežnik, da boste lahko to napisali pri prošnji za rank. Vsak igralec lahko opravlja katerekoli naloge želi, tudi če nima ranka. Zavedajte se, da če bo presojeno, da za nek rank niste primerni, ga ne boste prejeli. Na prejetje ranka vpliva tudi to, kakšna je potreba po novem igralcu z rankom.

Za višje ranke bodo sprejeti samo najbolj vestni in profesionalni igralci, ki imajo tudi sami dobre ideje, kako koristiti strežniku. Izkoriščanje ranka ni dovoljeno in bo kaznovano.


Od ranka se lahko tudi odjaviš ali zaprosiš za drug rank. Če se prijaviš za zamenjavo ranka in za nov rank nisi sprejet, ne boš izgubil starega. Če se odjaviš od ranka, ki je nad rekrutom, boš prejel rank rekruta. Za en helper rank se lahko prijaviš v razmaku 30 dni.

REKRUT

Za rekruta se lahko prijavi vsak igralec, ki želi prejeti katerega od helper rankov. Vsak igralec mora postati rekrut, preden lahko napreduje v katerega od ostalih rankov. Rank rekruta je namenjen, da se igralci lahko začnejo intenzivno izkazovati za prejetje boljšega ranka. Rekrut tudi išče in privablja nove igralce na strežnik.

POGOJI:

-Pokaži svojo predanost. Imeti moraš 90000 kovancev na survival svetu, ki bodo odvzeti z računa ob prejetju ranka. (Kovanci niso povračljivi!)

-Nisi nov igralec

-Ne smeš večkrat kršiti pravil strežnika.

-Gledaš na dobrobit strežnika in ugotavljaš, kaj lahko sam storiš za njegovo izboljšavo.

-Deliš naše objave na Slodiggers facebook strani s prijatelji.

PROMOTOR

Rank za vse, ki imajo smisel za promocijo. Promotor oglašuje strežnik na spletu (forumi, facebook, spletne strani ipd), v komentarjih in v resničnem življenju. Domišlja se novih načinov za promocijo in vedno privablja nove igralce na strežnik.

POGOJI:

-Imaš rank rekruta vsaj 30 dni in že opravljaš naloge promotorja

-K prošnji priloži povezave ali slike, kje si strežnik že oglaševal (čim več) in napiši koga vse si že pripreljal na strežnik.

VODNIK

Rank za vse skrbne igralce, ki imajo radi red na strežniku. Vodnik pomaga in informira manj izkušene ter nove igralce na strežniku. Igralcem odgovarja na vprašanja in jim skuša pomagati. Hkrati skrbi, da se vsi igralci držijo pravil in jih v primeru kršenja opozoriti. Skrbi da igralci namerno ne škodujejo drugim igralcem. Igralce lahko po večkratnem opozorilu tudi pošlje v šolo pravil ali jih prijavi vodji.

POGOJI:

-Imaš rank rekruta vsaj 30 dni in že opravljaš naloge vodnika.

-Znaš presoditi, kdaj so igralci kršili pravila in pri kaznovanju nisi pristranski.

-Si odgovoren in zanesljiv igralec.

-Imaš dovolj veliko podporo drugih igralcev, da si zaslužiš rank.

-Dobro poznaš pravila in ukaze ter znaš pomagati.

-Starost vsaj 13 let.

VODJA

Rank za vse, ki res znajo skrbeti za red in znajo pomagati. Vodja počne podobne stvari kot vodnik. Hkrati poroča, če igralci izkoriščajo svoj rank ali pa zelo pomagajo strežniku. Skrbi tudi, da se vsi igralci držijo pravil in jih v primeru kršenja opozoriti. Skrbi da igralci namerno ne škodujejo drugim igralcem. Vodja je višji rank.

POGOJI:

-Imaš rank vodnika vsaj 60 dni in že opravljaš naloge vodje.

-Dalj časa in zelo dobro opravljaš naloge vodnika.

-Si odgovoren in zanesljiv igralec, ki se odraslo vede in znaš pedagoško reševati konflikte.

-Dobro poznaš pravila in ukaze ter znaš pomagati.

-Starost vsaj 15 let.

ANIMATOR

Rank za vse, ki radi prirejajo dogodke in zabavajo igralce. Animator prireja različne dogodke, tekmovanja, dirke, zabave, poroke, pobira stave ... in si izmisli svoje dogodke. Za pomoč pri vzdrževanju reda lahko zaprosi vodnike in vodje. Dogodke objavlja v facebook skupino strežnika in drugod.

POGOJI:

-Imaš rank rekruta vsaj 30 dni in že opravljaš naloge animatorja.

-Priložiš slike z datumi, kaj vse si že organiziral.

-Starost vsaj 13 let.

ORGANIZATOR

Rank za igralce, ki imajo zelo dobre organizacijske sposobnosti in ideje. Prireja tudi večje in nove dogodke za strežnik, predvsem ob praznikih in obletnicah. Lahko poskrbi za red med dogodki. Organizator je višji rank.

POGOJI:

-Imaš rank animatorja že vsaj 60 dni in že opravljaš naloge organizatorja.

-Si odgovoren in zanesljiv igralec.

-Priložiš slike z datumi, kaj vse si že organiziral.

-Starost vsaj 15 let.

GRADBENIK

Rank za vse, ki se borijo proti griefu in skrbijo za estetski izgled strežnika. Gradbenik sadi drevje po mapi, predvsem v bližini spawna in mest, tako da nudi lažji začetek novim igralcem. Podira zapuščene zgradbe. Lepša nezasedene in zgriefane površine (teren, zgradbe...). Skrbi za dostopnost tako, da gradi in popravlja ceste ter povezuje hiše vseh igralcev z ostalimi cestami. Ceste so namenjene zgolj lažjemu dostopu do hiš in mu jih ni potrebno zaščititi, zato da jih lahko igralci tudi po svoji želji preuredijo. Gradi tudi različne javne stavbe, miniigre,... ki jih lahko uporabljajo vsi igralci. Površine lahko tudi daje v najem, gradi stavbe za druge igralce, pomaga novim igralcem nuditi ali postaviti zatočišče...

POGOJI:

-Imaš rank rekruta vsaj 30 dni in že opravljaš naloge gradbenika.

-K prošnji je treba priložiti slike vsaj treh (3) dobro izdelanih objektov, ki si jih zgradil in so na tvojem ozemlju. Zraven je potrebno napisati tudi koordinate, kje se ti objekti nahajajo.

-Starost vsaj 13 let.

ARHITEKT

Rank za igralce, ki res obvladajo izdelavo zgradb. Arhitekt opravlja enako delo kot gradbenik in gradi dobro estetsko oblikovane, kot tudi praktično uporabne strukture. Zna uporabljati in izdelovati schematice ter tudi izdeluje schematice za strežnik. Arhitekt je višji rank. Arhitekti imajo možnost dobiti special rank z restorenature dovojenjem.

POGOJI:

-Imaš rank gradbenika vsaj 60 dni in že opravljaš naloge arhitekta.

-Zgradiš več profesionalno izdelanih struktur.

-Znaš izdelovati javne stavbe, poligone, arene,… ki so funkcionalne in za delovanje ne potrebujejo administratorja (lahko pa delujejo s pomočjo command blockov in drugih vanilla mehanizmov).

-Izdelaš več schematicov, ki se dodajo na administrativna ozemlja. (Recimo izdelaš izboljšano verzijo arene, bolj pregleden shop… in nam to pošlješ na mail).

-Si odgovoren in zanesljiv igralec.

-Starost vsaj 15 let.

YOUTUBER

Rank za vse, ki radi snemajo. Youtuber snema posnetke na našem strežniku in jih redno objavlja na youtubu. Povezave do novih posnetkov pa objavlja tudi na slodiggers facebook strani.

KAKO PRAVILNO OBJAVITI POSNETEK:

-Posnetki morajo v naslovu vsebovati besedo "Slodiggers".

-V opisu posnetka na youtube moraš navesti tudi svoje slodiggers uporabniško ime.

-Povezavo do posnetka moraš objaviti na naši facebook spletni strani https://www.facebook.com/Slodiggers in zraven napisati svoje slodiggers uporabniško ime.

Posnetki, ki ne bodo objavljeni v skladu s temi pogoji, ne bodo upoštevani za rank.

POGOJI:

-Imaš rank rekruta vsaj 30 dni in že opravljaš naloge youtuberja.

-Imaš vsaj 10 naročnikov, na svojem youtube kanalu. (Če objaviš kakšen video našega serverja na naši facebook strani, lahko zraven zaprosiš za naročnike).

-Izdelaš vsaj en krajši video posnetek, na katerem predstaviš naš strežnik.

-Posnameš vsaj 3 dovolj kvalitetne video posnetke na našem strežniku in jih objaviš na youtubu.

-V prijavnico za rank napiši tudi povezave do svojih posnetkov in svojega youtube kanala.

SNEMALEC

Rank za profesionalne snemalce. Snemalec snema navodila, kako izdelati razne strukture, kako uporabljati določene plugine... Izdela tudi posnetke po naročilu in snema razne epizode. Snemalec lahko dobi tudi dostop do objavljanja posnetkov na našem youtube kanalu. Snemalec je višji rank.

POGOJI:

-Imaš rank youtuberja vsaj 60 dni in že opravljaš naloge snemalca.

-Imaš vsaj 30 naročnikov na svojem youtube kanalu.

-Znaš urejati youtube kanal.

-Izdeluješ profesionalne in zanimive posnetke.

-Posnameš veliko posnetkov za naš strežnik.

-Si odgovoren in zanesljiv igralec.

-Starost vsaj 14 let.

NOVINAR

Rank za tiste, ki radi spremljajo, kaj se dogaja z minecraftom in strežnikom. Novinar spremlja novosti in zanimivosti (zanimive novice, posnetke, kaj se je zgodilo na strežniku...) o minecraftu ter jih objavlja na naši facebook strani. (Pri objavah se je potrebno podpisati tudi s svojim slodiggers uporaniškim imenom). Prijavlja napake v navodilih, znakih, sporočilih na strežniku in spletni strani ter deli naše objave na facebooku z drugimi. Pomaga pri pripravljanju slik in druge vsebine za na spletno ter facebook stran.  (Prošnje za pomoč bodo objavljene pod opravili ali celo na facebooku.)

POGOJI:

-Imaš rank rekruta vsaj 30 dni in že opravljaš naloge novinarja.

-Dalj časa objavljaš novice in zanimivosti na naši facebook strani ali pripravljaš kakšne druge vsebine.

UREDNIK

Rank za vse, ki obvladajo angleščino in slovenščino. Urednik se odzove na prošnje in pomaga pripravljati navodila, prevode, slike in druge vsebine za strežnik ter spletno stran. Prijavlja napake v navodilih, znakih, sporočilih na strežniku in spletni strani. Urednik je višji rank.

POGOJI:

-Imaš rank novinarja vsaj 60 dni in že opravljaš naloge urednika.

-Imaš smisel za prevajanje in dobro znanje angleščine.

-Si odgovoren in zanesljiv igralec.

-Si že intenzivno pomagal pri prevajanju pluginov in pisanju navodil.

-Starost vsaj 14 let.

POMOČNIK [POM]

Rank pomočnika je primeren le za redke in ga je izjemno težko pridobiti. Pomočniki lahko postanejo zgolj igralci, ki so izredno samoiniciativni in delujejo v korist strežnika tudi izven igre. Pomočniki so lahko tudi igralci, ki skrbijo za ostale strežnike v mreži. Pomočnik mora biti odgovoren in vesten. Zaželeno je: starost je vsaj 16 let, dobro poznavanje strežnika in že imeti najmanj en rank ter izkazati podporo strežniku na različne načine. Igralec, ki želi postati pomočnik, mora sam imeti resnično dobre ideje za projekte, kako koristiti strežniku in jih tudi izpeljati. Rank pomočnika šteje med višje ranke. Rank pomočnika ne izključuje ostalih rankov, torej lahko ima pomočnik še kakšen drug rank, npr vodnik.


Trenutno iščemo še:

PROMOTION-POMOČNIK: Skrbi za promoviranje strežnika in pomaga na facebooku. Potrebne izkušnje na področju marketinga.

MINIGAMES-POMOČNIK: Ustvarja nove mini-igre. Potrebne izkušnje s plugini kot so worldguard, worldedit, minigames... in se spoznati na game design.

ART-POMOČNIK: Izdeluje logotipe, slike za evente in za spletno stran. Potrebno obvladati Photoshop ali podoben program. Potrebne risarske izkušnje.

MODERATOR [MOD]

Rank moderatorja ima na voljo ukaze vseh helper in vip rankov. Rank moderatorja izključuje ostale helper ranke, razen ranka SPECIAL. Namenjen je igralcem, ki že zelo dobro poznajo strežnik in že dalj časa opravljajo svoje naloge.

POGOJI:

-imaš rank POMOČNIK

-Imaš rank VODJA

-zaželeni tudi drugi ranki ali packi

SPECIAL [SPC]

Rank s posebnimi dovoljenji. Rank je namenjen zgolj za posebna ali začasna opravila. Rank special ne izključuje ostalih rankov, torej ima lahko rank special še kakšen drug rank, npr vodnik. Za ta rank se ne morete prijaviti sami.

UKAZI IN DODATKI

Tabela prikazuje, katere ukaze lahko določeni ranki koristijo. Če vas zanima, kaj posamezni ukaz naredi, si poglejte stran UKAZI.