FREE for ALL

SLODIGGERS

Slovenski minecraft survival server

PRAVILA

PRIJAVA IGRALCA, KI KRŠI PRAVILA:

Igralca ki krši pravila lahko tudi prijaviš vodji/vodniku ali na slodiggers@gmail.com.

Pri tem je potrebno navesti svoje in njegovo uporabniško ime, kaj se je zgodilo, kje, katero pravilo je kršil in najpomembneje KDAJ se je to zgodilo, da lahko preverimo zgodovino na strežniku. Pomanjkljive in neupravičene prijave ne bodo obravnavane.

Vsakdo ki želi igrati na našem Minecraft strežniku (serverju), se mora strinjati s temi pravili. Pravila veljajo za igranje na srežniku: slodiggers.no-ip.org oz. s tem naslovom povezanim strežnikom.
S tem ko se prijavite in uporabljate strežnik potrjujete, da ste razumeli in se strinjate z vsemi pravili navedenimi spodaj. V kolikor se z njimi ne strinjate, strežnika ne uporabljajte.
V oklepajih so pojasnila določenih izrazov.
Za tolmačenje pravil in izrazov je pristojen lastnik strežnika. Če potrebujete dodatne informacije ali kontakt s skrbnikom strežnika pišite na slodiggers@gmail.com.

1. Za lastne napake in nevednost odgovarjate sami.

2. Vsak igralec je dolžan upoštevati navodila skrbnikov strežnika (lastnik strežnika ali administratorji).

3. Vsak igralec mora sam poskrbeti za varnost svojega računa in gesla. Za kraje računov skrbniki strežnika ne odgovarjajmo.

4. Prepovedano pošiljanje nazaželjenih sporočil (spamanje).

5. Na vsak strežnik v Slodiggers omrežju ste se dolžni povezati vsaj enkrat mesečno. V nasprotnem primeru se lahko zgodi da pride do odstranitve informacij (levelov, ozemelj, itemov, rankov ... ), zaradi čiščenja neaktivnih profilov.

6. Obstajajo možnosti, da pride do napak, izpadov in nepravilnega delovanja strežnika, predvsem pri nadgradnjah strežnika. Težave bomo poskušali odpraviti, a se morate zavedati, da lahko pride do nevšečnosti, za katere nismo vedno odgovorni.

7. Prepovedano je izkoriščanje napak (hroščev). V primeru, da opazite napako ali težavo, ste jo dolžni sporočiti na slodiggers@gmail.com.

8. Prepovedana je uporaba drugih programov, dodatkov, mehanizmov, preurejenih klientov, ... (hackov), ki lahko nudijo igralcu prednost pred drugimi igralci in/ali škodijo igralcem ali strežniku. K temu pravilu obstajajo izjeme, ki so navedene v naslednjem pravilu (9).

9. Izjemoma je dovoljena uporaba takšnih "hackov", ki nudijo igralcu prednost pri pvpju (forcefield, auto-aim, raznih speed hacki, kill aura...), dodatnih map (ki prikazujejo lokacijo igralcev) in xraya, če si v igri vklopite opcijo CHEATER. Opcijo si vklopite v igri v stavbi opcije pri spawnu. V kolikor to storite, vas vodniki ali vodje, zaradi uporabe prej navedenih "hackov" ne bodo kaznovali. Če si opcije ne vklopite, vas lahko doleti prepoved vstopa na strežnik (ban). Opcijo si lahko vklopite tudi preventivno, če vas je strah, da bi bili pomotoma kaznovani. Če ne uporabljate hackov se preprosto izogibajte pvpju z igralci, ki imajo v chatu zraven imena oznako C. Ta izjema ne velja tam, kjer je v igri izrecno prepovedana uporaba "hackov". Primer izjeme je med igranjem mini-iger. Zato nujno upoštevajte znake z navodili.

10. Prepovedano posnemanje ali izdajanje za administratorja oziroma kateregakoli drugega člana osebja ali igralca z rankom. To vključuje uporabo enakega, zelo podobnega skina ali uporabniškega imena, kot ga imajo administratorji ali igralci z rankom.

11. Vsaka oseba ima lahko največ tri račune, ki jih redno uporablja. Hkrati pa v igri ne sme biti prijavljena z več kot enim računom hkrati.

12. Skrbnikov strežnika (lastnik, administratorji, moderatorji) se ne nadleguje, posebej za stvari, ki jih lahko narediš sam. Ukazov ne bomo uporabljali za vašo osebno korist in ne bomo razdajali itemov. Prav tako skrbniki strežnika ne prodajajo itemov ali drugih stvari za kovance (valuta v igri), zato bodo takšne prošnje ignorirane oz. kaznovane. Poiščite informacije v spletu. Poskušali bomo pomagati samo v primeru tehničnih težav.

13. Prepovedano kakršnokoli oglaševanje ali povpraševanje o zadevah, ki ne sodijo na področje strežnika Slodiggers, brez predhodne privolitve lastnika strežnika. To vključuje objavljanje spletnih mest, naslovov, drugih strežnikov, aplikacij, drugih iger...

14. Prepovedano neprimerno obnašanje in poskušanje škodovanja strežniku, drugim igralcem ali skrbnikom strežnika na kakršenkoli način.

15. V igri velja, da Itemi, ki niso v inventoryju igralca, temu igralcu ne pripadajo. Če en igralec ubije drugega igralca, ima pravico pobrati njegove iteme. Izjema je, če so itemi zaščiteni, ali pa je na znakih z navodili določeno drugače.

16. Skrbniki strežnika lahko urejajo, nadzorujejo, brišejo in upravljajo račune igralcev brez predhodnega opozorila. Prav tako lahko igralce kaznujejo ali izločijo.

17. Skrbniki strežnika imajo pravico vpogleda ter urejanja vseh informacij, ki so bile poslane oziroma jih pošljete na strežnik, in z njimi razpolagati. S tem se odpovedujete kakršnikoli avtorski lastnini nad čimerkoli, kar pošljete na strežnik.

18. Skrbniki strežnika si pridržujejo pravico, da ukrepajo v primeru, da zaznajo kršitev pravil, namen kršitve pravil, nagovarjanje h kršitvi pravil, škodovanje strežniku in/ali drugim igralcem. Prav tako lahko igralce kaznujejo drugi igralci z določenimi ranki (Poglejte zavihek RANKI za pojasnilo).

19. Skrbniki strežnika niso odgovorni za kakršnokoli izgubo informacij. Prav tako ne odgovarjajo za vaše imetje na strežniku in v nobenem primeru niso dolžni povrniti kakršnekoli škode, ki jo utrpite.

20. Vse informacije, stvaritev in dela, ki jih posredujete stežniku in/ali spreminjate na strežniku, so last strežnika oziroma lastnika strežnika. Strinjate se, da lahko skrbniki strežnika z njimi razpolagajo, brez dodatnega privoljenja.

21. Igralcem, razen skrbnikom strežnika, se je prepovedano povezati na račune drugih igralcev, tudi z njihovim dovoljenjem.

22. Privatnih dogovorov med igralci, tudi nakup in prodaja ozemelj ter menjava itemov v igri, skrbnikom strežnika ni potrebno nadzorovati. Prav tako ni potrebno povrniti škode, če boste pri privatnem dogovoru ogoljufani. Kljub temu ste lahko zaradi namernega škodovanja igralcem kaznovani in lahko skrbniki strežnika zahtevajo povrnitev škode.

23. Prepovedano je kakorkoli namenoma preprečevati avtomatsko odjavo s strežnika, ob odsotnosti igralca. Če si odsoten dalj časa, se moraš odjaviti. Prav tako je prepovedana uporaba programov za avtomatsko prijavo.

24. Prepovedano je neupravičeno prositi za "rank" (administrator, moderator, vodnik...). Takšne prošnje bodo najverjetneje ignorirane. Ranki bodo dodeljeni samo igralcem, ki se bodo izkazali s svojim smislom za pomoč serverju in/ali drugim igralcem. Za podrobnosti si preberite stran RANKI.

25. Pridržujemo si pravico do spremembe pravil, ukazov, statusov, rankov, pogojev, privilegijev, dovoljenj in vseh elementov strežnika ter spletnih strani. Lahko se spreminjajo brez posebnega obvestila.

26. Dolžni ste redno spremljati pravila, saj z vsako prijavo na strežnik potrjujete, da se z njimi strinjate.

27. Če obstaja verjetnost, da bi lahko z nekim dejanjem kršili pravila, ste se dolžni predhodno posvetovati s skrbnikom strežnika.

28. Vsak igralec je lahko hkrati na strežnik povezan samo z enim računom.

29. Iz vsakega IP naslova in/ali email naslova je dovoljeno registrirati in/ali uporabljati največ 3 račune.

30. Prepovedano je izmenjevati, posojati ali prodajati račune.

31. Zaradi preprečevanja laga, morate upoštevati omejitve, koliko določenih entitet in/ali kock je lahko na posameznem chunku. Omejitve lahko najdete tukaj: https://goo.gl/B45znF. Prav tako mobi ne smejo biti stiščani po več kot 1 mob na kocko. Ob neupoštevanju pravila bodo odstranjeni.

32. Neprestano prejemamo več sporočil na podporo (slodiggers@gmail.com), na katera večkrat dnevno odgovarjamo. Prepovedano je nadlegovati, obveščati ali prositi skrbnike strežnika, da želiš odgovor na poslan email. Če v roku petih dni ne prejmeš odgovora, lahko o težavi obvestiš administratorja v igri ali pišeš na facebook stran.

33. Prepovedano si je v igri nastaviti dom na ozemlju, ki ga je zaščitil drug igralec, če se ta igralec s tem ne strinja. To velja tudi za administrativna ozemlja.

34. Če v igri zgradite farmo, ki ustvarja neomejeno količino takšnih mobov, ki se avtomatsko ne odstranjujejo (despawnajo), mora biti ta obvezno opremljena z mehanizmom, ki te odvečne mobe uničuje. Praktični primer tega je: Če imate farmo villagerjev ali iron golemov, jo morate obvezno opremiti tako, da bodo novo nastali villagerji ali iron golemi sami padali v lavo). To pravilo ne velja za mobe, ki se ob odsotnosti igralca sami odstranijo (zombiji, pajki, okostnjaki,...)

35. Če v igri zgradite mehanizem, ki neprestano deluje oziroma se neprestano prižiga in ugaša, ga obvezno izklopite, ko ga ne uporabljate oz. niste v bližini. Primer tega so redstone ure, neprestano premikajoči vozički (minecarti)...

36. Prepovedana uporaba neprimernih imen. Računi, ki imajo neprimerno ime (žaljivo, vulgarno,...) bodo blokirani. Prav tako v igri ni dovoljeno poimenovati itemov ali drugih stvari z neprimernimi imeni. O neprimernosti imen lahko odločajo vodnik, vodje, moderatorji in administratorji.

37. Na en račun se vedno povežite s popolnoma enakim imenom (tudi male in velike črke), saj drugače nekateri ukazi ne delujejo in lahko pride do nevšečnosti.

38. Če opazite, da kdorkoli krši pravila, namerava kršiti pravila ali nagovarja h kršenju pravil, ste ga dolžni prijaviti vodniku, vodji, moderatorju, administratorju, ali na email naslov slodiggers@gmail.com

39. Prepovedana menjava, ali namigovanje na menjavo itemov, zgradb, kovancev in ostalih virtualnih dobrin na strežniku za dobrine izven strežnika.

40. Računi na Slodiggers strežniku in pri Mojangu (premium minecraft računi) so ločeni. Če opravite neko spremembo na mojang računu (recimo sprememba imena) ta ne bo nujno veljala tudi na Slodiggers strežniku.V nobenem primeru ne bomo prenašali kakršnihkoli ozemelj, nazivov, rankov, imetja, informacij... zaradi sprememb na računih izven Slodiggers strežnika.

41. Vse kar je vezano na nek račun (itemi, kovanci, ranki ...) med računi ne prenašamo. Prepovedano je zahtevati, da moramo karkoli prenesti iz enega računa na drugega. Vse kar je možno prenesti, lahko prenesete sami.

42. Vsaka oseba lahko največ enkrat dnevno glasuje za Slodiggers strežnik, ne glede na to, koliko računov ima.

43. Ranki, packi, doniranje, pomoč ali sodelovanje s Slodiggers strežnikom igralcem ne dovoljuje pravice, da kršijo pravila in/ali karkoli zahtevajo od skrbnikov strežnika.
Za namene testiranja je pravila dovoljeno kršiti samo z izrecnim dovoljenjem lastnika strežnika na katerem igrate.

Igra Minecraft, Minecraft logo in njene komponente pripadajo njihovim lastnikom.

Prošnje poslane na podporo, ki niso v skladu s pravili, bodo ignorirane.